De mode, beauty & lifestyle blog

Deze zomer werken we in de tuin

Het mooie weer komt eraan en als je niet van plan bent op vakantie te gaan, is het nu de tijd om lekker naar buiten te gaan, de tuin in. Maar dan moet die tuin er natuurlijk wel een beetje netjes bijstaan. Misschien is het nu dan ook de tijd om de jungle die daar is gaan woekeren aan te pakken. In deze blog vertel ik je hoe je dat kunt doen. Lees je mee?

Zee aan onkruid

Je kunt natuurlijk niet aan de slag met een canvas dat al helemaal vol staat. Je hebt een blanco achtergrond nodig. Het zal best zo zijn dat het onkruid over de jaren boel flink heeft overgenomen in jouw tuin. Handschoenen aantrekken en jezelf eens even goed boos maken, dan komt het er allemaal uiteindelijk wel uit. Dat kan best een hele klus zijn, maar het geeft ook een hoop voldoening als dat eenmaal gebeurd is.

Een plan voor ogen

Als je een heel ander idee hebt voor de tuin dan wat het nu is, heb je een plan van aanpak nodig. Dat begint met een beeld van hoe jij wilt dat het er uiteindelijk uit gaat zien. Daarna kun je dat beeld opdelen in stapjes. Wat heb je nodig voor de verschillende onderdelen om tot werkelijkheid te komen?

Zelf doen of laten doen

Heel veel dingen kun je zelf doen, zo kun je een Douglas schutting zelf bouwen of samen met de buren installeren. Zo'n schutting vind je op de website van hillhouttuinhout.nl. Maar er zijn ook dingen die Je kunt laten doen door een extern bedrijf als het gaat om tegels plaatsen bijvoorbeeld, of als je gewoon zelf niet zo handig bent aangelegd of geen zin hebt.

Elementen in de tuin

Denk eraan dat het leuk is om verschillende bijzondere elementen toe te voegen in je tuin, denk bijvoorbeeld aan een vijvertje of richt een deel van de tuin in als moestuin. Zo maak je het uniek en persoonlijk.

Vol van groene vrienden

Misschien wil je niet iedere dag van de week bezig zijn met de tuin, maar een tuin heeft wel groen nodig. Anders is het niet een echte tuin. Dus is het tijd om naar de tuin markt te gaan en plantjes in te slaan. Kijk op internet alvast welke planten niet zoveel onderhoud nodig hebben, zo geniet je optimaal van al dat groen en fleurigs in de tuin zonder dat je er veel werk aan hebt.