De mode, beauty & lifestyle blog

De beste ideeën met hout in de tuin!

Een plantenbak

Als je op zoek bent naar een leuk tuinproject dat een vleugje rustieke charme toevoegt aan je buitenruimte, overweeg dan om een ​​plantenbak van hout te bouwen. Dit doe-het-zelf-project is relatief eenvoudig en kan in slechts een paar uur worden voltooid. Bovendien is het een geweldige manier om alle overgebleven houtresten die je hebt liggen, te recyclen, een nieuw leven in te blazen. Verzamel om te beginnen uw materialen en gereedschappen. Je hebt wat hout nodig (we raden aan cederhout of behandeld dennenhout te gebruiken), schroeven, schuurpapier en iets om als boor te gebruiken.

Voeg een trellis toe

Een trellis kan een geweldige aanvulling zijn op je tuin en biedt zowel functie als esthetische aantrekkingskracht. Er zijn veel verschillende manieren waarop u een trellis in uw tuin kunt gebruiken, van klimplanten tot decoratieve panelen. Trellises kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, maar hout is een populaire keuze omdat het duurzaam en gemakkelijk te bewerken is. Hier zijn enkele leuke ideeën voor het gebruik van hout in uw tuin: -Maak een privacyscherm voor buiten door houten panelen aan een latwerkframe te bevestigen. Je kan voor dit houten hekwerk nobelhout heel makkelijk gebruiken. Het hout is weersbestendig en makkelijk online te bestellen. Ideaal dus wanneer je snel en makkelijk aan de slag wilt!

Tuintags maken

Een van de leukste dingen die je met hout in je tuin kunt doen, is het maken van Garden Tags. Je kunt ze gebruiken om je planten te versieren, je territorium af te bakenen (voor de honden), of zelfs als cadeaulabels. Het enige wat je nodig hebt is een stuk hout, wat verf en een beetje fantasie.

Bouw verhoogde bedden

Van alle leuke ideeën die je kunt hebben met hout in je tuin, is het bouwen van verhoogde bedden een van de meest lonende. U zult niet alleen genieten van het zien groeien van uw planten groter en sterker, maar u zult ook gemakkelijker hun voortgang kunnen volgen. En als het tijd is om uw gewassen te oogsten, maken verhoogde bedden het een koud kunstje!

Een scherm maken

Een geweldige manier om privacy in uw tuin te creëren, is door hout te gebruiken. U kunt een eenvoudig hek of scherm bouwen om u de extra privacy te geven die u wenst. Als je iets creatievers wilt, overweeg dan om een ​​pergola of latwerk te bouwen dat bedekt is met wijnstokken. Wees creatief met uw houtbewerking en ontwerp iets waardoor je tuin opvalt!